Få et løntjek hos din fagforening

Det er en god idé at tage kontakt til din fagforening, hvis du er i tvivl, om din løn er fair i forhold til dine kompetencer og ansvarsområder. Din fagforening kan oplyse dig om, inden for hvilket niveau din løn helst skal ligge, beregnet ud fra lønstatistikkerne. Ligger din løn i den nederste del, er det naturligvis en god idé at snakke løn med din arbejdsgiver. Ditt fagforbund kan ligeledes fortælle dig, hvilke overenskomster der er indgået inden for dit fagområde. Hvis din fagforening ikke er rigtige for dig, kan du også overveje at skifte fagforening.

Har du svært ved disse lønforhandlinger, kan du evt. få en bisidder fra fagforeningen med til disse lønforhandlinger, som vil hjælpe dig med at argumentere for en lønforhøjelse.

Din fagforening vil også kunne gennemskue, om din arbejdsplads anvender ulovlig arbejdskraft, som er med til at dumpe lønningerne. Mange af fagforeningerne kæmper for at fastlægge en mindsteløn, som alle arbejdsgivere skal udbetale. Er der ansat ulovlig arbejdskraft, som ikke er medlem af en fagforening, har din fagforening mulighed for at lave sanktioner imod netop denne arbejdsgiver.

Vær ikke bange for at involvere din fagforening, når du ønsker en bedre løn. Det er en af de mange fordele ved at være med i en fagforening.